top of page

Eben

Eben is een blonde krollenbol van 4 jaar oud.
Toen hij 1 jaar oud was, kregen zijn mama en papa te horen dat hij de ziekte van Tay-Sachs heeft. Dit is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte (metabole ziekte) waarbij bepaalde vetten zich opstapelen in zijn lichaam. Eben heeft een korte levensverwachting van 3 tot 5 jaar, wij vieren hierdoor ook alle halve verjaardagen ten volle.

Na de diagnose vroegen zowel mama, oma en de vrienden van mama en papa een knuffel aan bij Lieze van PerliesPillows. Iets met great minds think alike ;-)

Aster en Eben dat was liefde op het eerste gezicht. Het ideale knuffelmaatje. Hij was er bij elke ziekenhuisopname en was vaak de aanzet voor schattige lachsalvo’s. Hij ging mee op pad, werd enkele keren per ongeluk overreden door de buggy, kreeg melk over zich (of andere smurrie) en onderging al eens een kleine operatie (oeps).

Nu, bijna 3 jaar later, ligt Eben vooral in zijn bedje. Het is dus belangrijk om doorligwonden te voorkomen en daar komt Aster goed van pas. Hij is ideaal om tussen zijn beentjes of armpjes te leggen en voelt vertrouwd en comfortabel aan.
Actief met Aster spelen zit er niet meer in, maar erover vertellen doen we uiteraard wel nog. Dan beleven Eben en Aster tal van avonturen, hoe gekker, hoe beter.
 

Aster, dat is een vriendje voor het leven. En hoe kort dat van Eben ook mag zijn, Aster was er op elke moeilijke moment en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor.

bottom of page